Nieuwe lokatie
In de nacht begon het feest tromgeroffel op het tentdoek ja hoor de ene bui naar de andere zo het nog droog gaan worden spookte het door ons hoofd. Althans door Nic der hoofd, want ik lag in diepe slaap en heb er niets van gemerkt. Rond 7:30 was het toch maar de tijd aangebroken om de boel in te gaan pakken. Het was niet zuiver droog alleen nat, en zo goed en zo kwaad al het ging eerst alles in de tent maar opgerold ingesnoerd en op z’n plek in de auto gelegd. Zo bijna alles droog over alleen de tent nog. Deze maar ruim opgevouwen en in een grote blauwe plasticzak gedaan, dat was ten minste de bedoeling. De grote blauwe zakken was nog een overblijfsel van onze vakantie van vorig jaar in Cornwall maar of ze waren gekrompen of we hadden de maat blijkbaar niet goed gelezen we hadden twee kleine blauwezakjes nodig om de tent in te pakken. Alles weg en ingepakt tijd om ons te gaan wassen en verkleden en om aan onze reis te gaan beginnen.
Dag Dalsøren, hallo nieuwe bestemming.
Rond een uur of 9 reden we weg van de camping en hebben nog even een laatste stop gemaakt langs het Lusterfjord om nog even snel wat te ontbijten. Hierna begon onze reis, het begon al goed een Nederlanders met sleurhut die zo’n beetje de hele breedte van de weg nodig had om zich te verplaatsen reedt voor ons ook zo’n bocht in de wegen zijn hier niet al te breed en je houdt rekening met tegen liggers, en jawel wie verwacht er een grote touringcar hahahaha de sleurhut kon nog net uitwijken maar nam wel de spiegel van de bus mee en aan het einde tsja de sleurhut ging er nie langs nie kortom de bus chaufeur ging maar eens verhaal halen bij de eigenaar van de sleurhut of hij wel had gezien dat hij tegen zijn spiegels van de bus was aan gereden kortom na 5 minuten de chauffeur weer in de bus en langzaam kwam de boel in beweging en met passen en meten was de passage compleet. Gelukkig voor ons ging de sleurhut er bij een benzinestation af en konden wij door. De weg werd weer iets smaller en ging stijgen dus haarspeldbocht na haarspeldbocht omhoog en iedere keer werden er je de mooiste vergezichten voor geschoteld. Wolkenpartijen die zich tegen de bergwand omhoog worstelde watervallen links en rechts en wij zagen na om de zoveel km een paaltje met de hoogte er op aan gegeven 1000 mtr, 1100 mtr, 1200 mtr, 1300 mtr tot uit eindelijk 1434 mtr het hoogste punt van de weg in Jotunheimen want hier waren we inmiddels beland. Over het gebergte met links en rechts gletsjers meren (meertjes) toppen en wegen in de wolken en regen want dit is geloof ik zo’n beetje onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar gewoon weg schitterende vergezichten echt het gebied van de reuzen. Ons pad ging weer dalen en na een lange afdaling door diverse dalen kwamen we uiteindelijk uit op de grote weg van Oslo naar Trondheim ( stel je van grote weg niet te veel voor doorgaans een 2 baans weg met een max snelheid van 80 km/h. ) Hier in een plaatsje getopt en wat bij de KRO gegeten ( Kro is een soort van keten met wegrestaurants ) een lekker bord patat met hamburger. Na deze traktatie weer op weg want we waren nog niet op onze eind bestemming. Uiteindelijk weer van de hoofdweg af en via een dorpje ging TOMTOM weer aan de kleine en ons inmiddels vertouwde weggetjes beginnen, we klommen het dal uit en kwamen in een soort van niemands land terecht. Kaal weinig bomen erg veel struikjes met bessen rotsen en ijslandsmos ( wat ook in de kerststukjes zit ) zover als je kijken kon aan alle kanten. Later ging dit landschap over in bos zeg maar berkenbos met berkenbomen van gem. een meter of 3 a 4 en de weg baande zich een weg door dit landschap waar we na vele km’s weer uit kwamen op een hoofdweg. Na een 20 tal km’s onze nieuwe camping gevonden in Koppang, en wij in ons beste Engels of er nog plaats was. 'Ja hoor', zegt de man achter het loket van de camping 'Hoelang willen jullie blijven?' Huh dat leek wel Nederlands hahaha ja de eigenaar was ook Nederlands en zo ook de vele gasten, althans als we een schatting mogen maken is zo 20 % van de kampeerplekken gevuld en er staan nog een berg huisjes. De camping is gelegen naast een van de langste rivieren van Noorwegen de Glomma.
De eigenaar vroeg ons ook nog of we zin hadden in een Elanden safari want waarschijnlijk had hij nog 2 plekken over omdat er 2 gasten wel hadden ingeschreven maar al tweedagen niet op de camping waren geweest. Op zich leek ons dit wel leuk maar uiteindelijk niet gedaan moesten nog eten en een lange reis achter de rug ( deze safari zou tot 0:00 uur gaan duren ) maar misschien van de week een keer als ze het nog een keer organiseren.
Een mooi stekkie uitgezocht op het veld naast de rivier en snel de jan van Gent weer vrijgelaten uit de zak. Want het zou zomaar eens kunnen gaan regenen en ja hoor alles stond net en we waren net op weg naar het toilet gebouw en begon het weer te gieten.
Later op de avond met de auto naar een KRO gereden langs de hoofdweg en een bord met zalm besteld en gegeten, toch wel smakelijk. Waarna we even het dorpje hebben doorkruist om te zien wat er allemaal te beleven was er zijn 2 grote supermarkten en een flappentap dus dat zit wel goed. Hierna weer naar de tent alwaar we onder het genot van trom geroffel op het tentdak een bakkie thee en koffie hebben gedronken.
noorwegen is prachtig, maar wel jammer dat het zo vaak regent.... vandaag is het hier ook herfstachtig, dus wat dat betreft missen jullie niets. vervelend als je een natte tent moet inpakken.
naar als je na alle haarspeldbochten eindelijk boven niets meer kunt zien vanwege de mist.
misschien toch maar gewoon op de kaart kijken voor een wandeling in de omgeving?
goede reis verder met hopelijk wat meer zon en minder regen!