Verbaast u niet, maar verwondert u slechts!
Mede reiziger,
Vandaag hadden we zo iets het was gisteren een lange dag geweest dus vandaag maar even rustig aan.
Het is droog en lekker weer met af en toe een zonnetje, kortom geweldig om weer wat aan de lektuur te doen en nog 2 cache's loggen wat gisteren niet meer lukte omdat de draadloze internet verbinding eruit lag ja je kan niet alles hebben we zijn niet thuis
En dan lekker voor de tent onderuit gezakt in een stoel zitten lezen en je kijkt eens wat om je heen, mensen treffen voorbereidingen om te gaan verkassen ruimen enstouwende auto's weer vol op naar de volgende bestemming . Maar wat ons hier ook al was opgevallen dat de Fjord zijde van de camping dus aan het water staan, een enorme aantrekkingskracht schijnt te hebben bij kampeerders. We willen eigenlijk allemaal vooraan staan koste wat het kost ( misschien een idee voor de camping eigenaar maak de camping 1 laag breed) maar lang zodat we alleen maar plekkies hebben langs het water
Met name kamper eigenaren weten hier wel raad mee, de veldjes of eigenlijk 1 groot veld is niet opgedeeld in vakken maar je kunt gaan staan waar je wil, althans tot op zekere hoogte. Her en der staan er wat lantarenpalen voor de verlichting en hier kun je de boel aan de navelstreng leggen ( 230 V aansluiting en ook kabel tv zag ik maar dit ter zijde ) En je kunt zien waar het pad loopt wat nu een beetje is verlegt omdat de boel kapot gereden is en om dat te laten herstellen ligt het pad iets om langs onze tent ( maar niet tot last ) a fijn duidelijk zichtbaar.
De aardappelrace begint , zo rond etenstijd druppelen diverse nieuwe gasten binnen en lopen over de camping om toch maar het mooiste plekje te bemachtigen, of moeders de vrouw loopt vooruit en man lief zit te wachten in de camper of rijdt er achteraan. HIERRRR HIERRR een mooi uitzicht en als we de camper nu zo zetten stappen we iedere keer naar buiten met het fjord in beeld. Wat kan ons het schelen of er nog een auto tussen staat waarvan je zou denken zou die er nog wel langs kunnen of men zet de camper op een meter naast de volgende half op het pad, kortom het lijkt een gevecht voor het mooiste plekje en wordt een soort van chaotische wanboel.
Of voor ons heeft een Duits stel ook met de camper het idee opgevat hier is een mooi plekkie had gisteren de camper naast een te huren huisje geparkeerd maar met uitzicht op het water, maar wilde vandaag een eindje gaan touren hadden dus hadden wat overtollige ballast buiten gezet om hun plekje af te bakenen. Starte de motor en gaven gas en nog eens en nog eens ja hoor de modder spetters vlogen in het rond de inzittende wilden wel weg maar de camper niet de wielen spinde wel maar er zat geen beweging in zeg maar. Door toegesnelde hulp van een aantal landgenoten werd de camper een eindje opweg geduwd. Later in de avond kwam er een ouder Noors echtpaar wat het huisje had gehuurd en had zo iets wat een rotzooi maken de campeerders er van het gooide alles van ons duitse stel op een hoop zodat hun auto achter het huis kon staan, want om je auto in de boom hangen is ook weer zo wat. Kortom om een lang verhaal nog langer te maken geintjeee het stel wat eerder die dag al duwend achter de camper de plek had verlaten kwam lopend terug omdat ze zagen dat hun plekkie iets aan ruimte had in geboed. En kwamen zo wel eens even verhaal halen althans zo kwam het bij ons over met de gebaren taal ruime armbewegingen en gezichtsuitdrukkingen, bij de nieuwe huurders of ze hun auto wel eens even wilden weghalen want hun camper kon er niet staan. Schoorvoetend liep de Noor ( die je het best kunt beschrijven als je hem een kruiwagen gaf en een rode puntmuts zou hij niet misstaan naast de tuin vijver zegmaar ) richting zijn auto overzag de boel een beetje en zette zijn auto een 1,5 mtr naar achteren en ging weer naar binnen. Hier moesten ze het maar meedoen dacht hij kennelijk.
Dit was maar een voorbeeld van wat er om je heen gebeurd het is echt van verbaas u niet verwonderd u slechts, maar het houdt de boel wel levendig
Lang leve de Happy Campers
Hoi Martin en Nicolette,
Leuk om mee te genieten van jullie reis in Noorwegen!
Ik ben halverwege ingevallen dus had ik aardig wat te lezen.Wat een prachtig land en spannend jullie avontuur!
Groetjes, Peter en Lenie